dissabte, 11 de juny del 2011

ELS OFICIS. OPERARIS DE FÀBRICA.

Hi ha molts pares i mares que treballen com a operaris en fàbriques on fabriquen diferents objectes. A l'escola van venir dos pares a explicar-nos la seva feina dins la fàbrica.


En José Luis, el pare de l'Èrika treballa com a operari en una fàbrica de plàstic d'ús domèstic. Ens va portar totes les coses que posa a les màquines perquè després es converteixin en làmines de plàstic. Ens va ensenyar les fotos de les mmàquines que tenen i el seu funcionament. Ens va donar un gorro a cadascú i en va dir que era obligatori portar-lo perquè no caiguin els cabells i es contaminin els envasos, ja que llavors no hi podrien posar el menjar.


En Jaume, el pare de la Marta treballa de mecànic de les màquines d'una fàbrica de ceràmica. Ens va ensenyar un vídeo on es veia tot el procés de les cassoles. Són unes màquines molt grans que fan motles cassoles alhora. Van per unes cintes que semblen carreteres cap a un forn enorme i supercalent. També vam veure com les posaven a les caixes i triaven les que no estaven en condicions per vendre. Les màquines fan molt soroll.


Tant en Jaume com en José Luis, fan torns i a vegades treballen quan la Marta i l'Èrika estana dormint!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos!